Welcome to the Community!


If you are looking for something specific, please use the search bar to check if someone else has asked or answered the same question before posting a new question. Check out our Community Instructions for other FAQ's.

Browser "connection reset" on initial connection to any site (followed by immediate retry/success)

mage0mage0 Posts: 2 ✭✭
edited April 12 in Connectivity Apr 12, 2021

I've had a strange problem for a few months where starting a new MS Edge tab & browsing to some site will display a "connection reset" error inside the browser window. Edge seems to retry on its own: then the site shows up fine less than a second later. Multiple PCs (wired and not wired) on my home network are showing this behavior. It happens about 1 out of 10 times during a browsing session.

Is this a Specturm issue, and, if so, any idea why it would start out of the blue? Things seemed to be more reliable in the past. Solutions? Screenshot is below.



Replies

  • Anthony_VAnthony_V Posts: 32 MOD
    Apr 13, 2021

    Hello!

    Welcome to the Community! Are you experiencing these issues with any other browsers on these devices you may use? I did locate the account with the email you had used to register and see the modem has been on quite some time without a reset. Would you be able to power cycle the modem and see if you are still experiencing these issues?

  • mage0mage0 Posts: 2 ✭✭
    Apr 13, 2021

    Thanks for the feedback. I performed a restart via the service menu:

    http://192.168.1.1/0.1/gui/#/mybox/maintenance/reset

    I assume this is equivalent to what you had in mind?

  • James_MJames_M Posts: 2,786 ADMIN
    Apr 13, 2021

    You can restart the modem remotely, or you can simply unplug the power for 30 seconds or more, and then plug it back in. Thanks!

Sign In or Register to comment.